dijous, 13 de setembre del 2012

Ofrena a Jaume Puig i 10a Marxa dels Vigatans

Ofrena institucional i commemorativa de l'11 de Setembre en el monòlit dedicat a Jaume Puig de Perafita, amb la presència de diferents Alcaldes i Regidors del Lluçanès.
Caminada des de Perafita per participar a la 10a Marxa dels Vigatans.
Actes de la X Marxa dels Vigatans.




dijous, 6 de setembre del 2012

10 de setembre, 10a Marxa dels Vigatans

Us convidem a commemorar els vigatans que van defensar Catalunya durant la Guerra de Successió, especialment als herois de Perafita, Jaume Puig i Beuló i els seus fills Antoni i Francesc Puig i Sorribes.
Per fer-ho, el dia 10 de setembre a la tarda els lluçanesos/es marxarem caminant des de Perafita fins a Vic, a on ens reunirem amb altres pobles a la marxa amb torxes.
Us convidem a venir amb nosaltres caminant fins a la capital d'Osona, a donar suport logístic (cotxe de tornada) i/o a assistir a l'acte que es farà a Vic.
Per a més informació podeu contactar amb Perafita per la Independència.

diumenge, 2 de setembre del 2012

Molt satisfets per la Marxa i l'arrossada

Estem molt contents i satisfets per la participació i implicació de Perafita i la resta del Lluçanès a la Marxa cap a la Independència del passat 26 d'agost a Perafita.
Tret de petites anècdotes o incidències, com ara dos nois que es preparaven per fer el Matagalls-Montserrat, i van decidir que la millor ruta per anar d'Olost a Perafita, era passar per Alpens!
O els caminadors que venien de l'Alou, que van "decidir" que tenien poc tros de camí i se'n van anar a voltar per Alpens... "Decisió" forçada per la manca de senyalització en algun encreuament clau.
O els de Sobremunt, que van tenir la picardia de fer una petita drecera i sense saber-ho es van saltar el punt de control... Petites incidències que tothom es va agafar per la part positiva i amb sentit de l'humor, per tota la resta, o més ben dit, amb aquestes anècdotes incloses, sempre en passen algunes en actes d'aquesta mena, considerem que va ser un acte rodó.
Després de caminar, l'acte va continuar amb el dinar de germanor en el que hi havia unes 100 persones, en el que tothom es va atipar d'allò més, i va coincidir que l'arròs era boníssim!
No tornarem a fer un agraïment personalitzat, d'una banda per no fer-nos massa pesats i d'altra banda perquè les persones que ens han ajudat són molt coincidents amb els actes anteriors. Així doncs fem un agraïment generalitzat a tothom qui va participar i/o col·laborar en aquest acte.
Només farem una excepció a en Ramon Canela i Font, i a en Joan Fonollosa i Guardiet que van fer la xerrada sobre "La Independència de Catalunya ara és possible", que van donar dos punts de vista molt interessants sobre el procés cap a l'Estat propi.